Grön banner med texten 'Davids Gröna Band, Grövelsjön - Abisko och kanske Treriksröset'.  I bakgrunden är ett berg med några träd i förgrunden. Bakom berget skymtar en sol. Färgerna går i grönt och gult.

Jag ska gå en promenad längs den skandinaviska bergskedjan. Här kommer ni kunna ta del av mitt äventyr (om ni har intresse för det).

Inför den här resan har jag försökt banta min packning så mycket som möjligt. Delvis för att jag ska klara göra så långa dagsetapper som möjligt och öka mina chanser att ta mig hela vägen (jag har ganska begränsad tid för min vandring). Den andra och största anledningen är att jag tycker det är enormt kul att nörda ner mig i friluftsprylar. Det ger mig möjlighet att drömma om min äventyr medans jag sitter hemma fastkedjad av vardagens måsten.

När man pratar om packvikt brukar man dela upp packningen i basvikt och förbrukningsvaror, där basvikten är de prylar man alltid kommer behöva bära med sig och förbrukningsvaror är saker som mat, vatten och toapapper. Min basvikt har jag lyckats få ner till ungefär 5kg, vilket jag är mycket nöjd med. Under Gröna Bandet kommer maximala vikten på min ryggsäck vara ungefär 10kg. Jag räknar då med att den längsta sträckan mellan proviantering kommer vara 6 dagar och att förbrukningsvaror för en dag väger ungefär 700 gram. Sedan har jag adderat en dag extra ifall något oförutsett händer längs vägen som gör att det tar längre tid.

För att sammanställa min packlista har jag använt mig av en hemsida som heter lighterpack. Här kan man lägga in alla sina prylar och dess vikt samt dela in de i olika kategorier för att få en översikt. Här nedan kan ni se min lista, men ni kan också hitta den hos lighterpack på den här länken.

Lighterpack


© 2021, Built with blood, sweat and tears (and some tools)